fredag 21. desember 2007

Konvertitter er venstreorienterede

"Hver sjette dansker, der konverterer til Islam, er imod demokratiet, men det skyldes, at de er venstreorienterede, forklarer forsker. En ny undersøgelse blandt 130 danske konverterede til islam viser, at hver sjette ikke mener, at deres nyfundne religiøse overbevisninger kan forenes med demokratiet. Det skriver Nyhedsavisen.

[...]

Men selvom det kun er hver sjette, der er direkte modstander af demokratiet, er Islam stadigvæk mere central end demokratiet for mere end halvdelen af konvertitterne. Ifølge Kate Østergaard mener hver anden konvertit, at Islam skal styre samfundet. De mener, at demokrati er et islamisk princip, og at man derfor godt kan have et islamisk samfund, der bygger på eller har elementer af demokrati.

[...]

Medforfatter til bogen, antropolog Tina Gudrun Jensen, mener at den manglende demokratiopfattelse skyldes, at de fleste konvertitter er venstreorienterede. "Modstanden mod demokrati hænger for nogle sammen med, at de generelt er kritiske overfor det moderne kapitalistiske og materialistiske samfund," siger hun til Nyhedsavisen og uddyber: "Det er egentlig de samme holdninger, man så hos venstreorienterede grupper i 60'erne og 70'erne. Og faktisk er mange konvertitter meget venstreorienterede."

180grader.dk, 21. dec 2007
(Fra Document.no) Historien gjentar seg. Før var det Pol Pot og Mao. Nå er det Osama og Qaradawi.

Pål Steigan hilser på Pol Pot

3 kommentarer:

Helge sa...

Jeg er ikke uenig og jeg kunne fylt på med mer, men det får være til en annen anledning. Det er bare er at jeg ikke synes det er så unikt i seg selv å være skeptisk til "demokratiet"

Jeg ser mange som livnærer seg godt på å ha en sterk mistro til styresmaktene. Jeg tenker da særlig på alle de som driver med alternative medisiner, mange religiøse retninger (dommedagsprofetier, homofobe, anti-abort, anti-evolusjon etc), samtlige konspirasjonsteorier (UFO, JFK,911-WTC) etc. Alle disse har det som ett grunnlegende fundament at styresettet er korrupt, kunnskapen feil og vi kjører bånn gass utfor stupet.

Jeg ser også det samme utpå høyresiden i politikken hvor det sies at sosialsimen har styrt for lenge og at vi snarest må skifte kurs. Er det sant? Kanskje, men det er også solid politisk propaganda, og det kan være greit å vite.

Fear, uncertainty and doubt

Strappado sa...

Selvsagt, du har helt rett. Her fokuseres det jo snevert på sammenhengen mellom islam og politisk ideologi, så høyre-ekstremister er ikke så veldig aktuelle. (Dvs. de aller mest antisemittiske høyre-ekstremistene er i det minste ikke helt fremmed for samarbeid, jfr. Radio Islam i Sverige)

Jeg skulle uansett ha likt å lese boka, for jeg er interessert i å vite hvor mange av dem som var religiøse på forhånd. Har sett en del kristenfundamentalister (stort sett amerikanere) som ser på sekularisering som en forberedelse for Islam. Jeg for min del tror at kristne står lagelig til siden de allerede tror på et fantasivesen.

Helge sa...

Ifølge Kate Østergaard mener hver anden konvertit, at Islam skal styre samfundet. De mener, at demokrati er et islamisk princip, og at man derfor godt kan have et islamisk samfund, der bygger på eller har elementer af demokrati.

En ting til jeg tenkte på etter at jeg hadde lagt inn kommentar var at det er muligens ingen bombe i sitatet ovenfor. Det ville vært interessant å visst hvordan og hvor de stilte disse spørsmålene. For om du spør Finn Jarle Sæle sine lesere så vil de sikkert mene det samme bare med Jesus i sentrum.

Jeg har i hvert fall møtt mange gode norske kristne her hjemme som sier det samme.