lørdag 26. januar 2008

Europa føler seg truet av islam


"79 pct. af danskerne ser større samkvem med den muslimske verden som en trussel. Danskernes bekymringer deles af massive flertal i andre europæiske lande som Sverige, Holland, Italien og Spanien, hvor mellem 65 og 67 pct. af befolkningerne frygter større vestligt samkvem med den muslimske verden.
Tallene stammer fra en række meningsmålinger, der indgår i en stor rapport om forholdet mellem Vesten og Islam, som tænketanken World Economic Forum (WEF) offentliggjorde i går.

[...]

Et andet bemærkelsesværdigt resultat i rapporten er, at massive flertal i lande som Iran og Egypten er overbeviste tilhængere af vestlige frihedsrettigheder som ytringsfrihed. Og i en række muslimske lande er der beundring og respekt for de retssamfund, man har opbygget i USA og Europa.
Til gengæld er der blandt muslimske befolkninger rundt om i verden meget lille tiltro til, at regeringer i Vesten for alvor hjælper dem til selv at få de samme rettigheder."

Berlingske Tidende, 21. januar 2008

Les hele rapporten: Islam and the West, annual report on the state of dialogue. (PDF)
World Economic Forum: Islam and the West Dialogue - PART I
World Economic Forum: Islam and the West Dialogue - PART II
Jeg har ikke lest rapporten, men grafen sier jo sitt, og man kan anta at Norge ligger om lag der Sverige er.
Blir egentlig bare deprimert av dette, fordi statistikken er en logisk konsekvens av terroren og muslimer som lager trøbbel i Europa. Jeg er jo veldig positivt overrasket over å se statistikken fra Iran. Jeg vet fra før at iranere er ganske sekulære, men tallene er jo uansett overraskende. Nå tror de kanskje at vi hater dem alle uansett og ser frem til å atombombe dem ved første anledning.
Det ser rett og slett ut som om terroristene og fundamentalistene klarer sin oppgave med å fucke opp verden.

Men dette bør i alle fall være en kraftig advarsel til politikerne. Hvis muslimsk overdrivelse godtas i Europa, velvillig hjulpet av venstresiden, så forverres holdningene til muslimer. Er derimot europeere trygge på at Europa ikke blir overtatt av jihadister og at muslimer ikke skal ha særbehandling for alt mulig, så slapper folk mer av. Slik sett er det grunn til å advare mot utviklingen som skjer i Nederland og England der muslimer tar seg fler og fler rettigheter på bekostning av andre. Du vet det er fare på ferde når dama i bokhandelen ikke vil gi bestemor på 69 en bok med bibelhistorier fordi boka er "uren".

Må nesten si noe om artikkelen "Hvis islam ikke fantes" som stod i Dagbladet Magasinet på nett 16. januar. Etter å ha lest hele artikkelen på engelsk, så synes jeg det er godt gjort å skrive "Islam has provided a unifying force of a high order across a wide region." uten å nevne sjia/sunni-konflikten. Faktisk virket hele teksten svært så skjønnmalende, så det er ikke så rart at kristne allerede har begynt å plukke på teksten:

Catholic Gauze: Reaction to A World Without Islam (24. Januar 2008)

Ingen kommentarer: