mandag 3. mars 2008

HEFs retning

"– Vi har nylig fått resultatene fra en stor medlemsundersøkelse, og denne viser at forbundets livssynspolitiske engasjement blir vurdert som viktigst av medlemmene. Det vil si arbeidet mot statskirkeordningen, KRL-faget og formålsparagrafene. Religionskritikk, og da ikke bare islamkritikk, blir også vurdert som viktig, men kommer nederst av de viktigste tingene medlemmene synes forbundet bør drive med, forteller Mile."

Fri Tanke, 3.3.2008
Ser frem til en nærmere presentering av tallene. Det er klart at det er visse grenser for hva man skal forvente av HEF på religionskritikk-fronten, men det er noe veldig 90-talls over mange av kampsakene som vil bli prioritert.

Det er forøvrig trist å se at det er masse trøbbel i styret til HEF. Kanskje er Sara Azmeh Rasmussen for mye solospiller med for mye temperament til å sitte i et dannet styre med en tradisjonell innstilling til hva som skal kritiseres.
Sara Azmeh Rasmussen er uansett en veldig viktig stemme, så for min del må hun heller skrive og engasjere seg i samfunnsdebatten som flink solospiller enn å sitte i noe styre. Jeg tror KRL-saken passer seg selv.

Se ellers statskirke-diskusjonen

3 kommentarer:

Helge sa...

Men HEF's engasjement opp i mot staten er vel den ene tingen en større organisasjon kan drive med som ikke det er så lett å gjøre alene. En annen ting er jo også bryllup og begravelse og slike ting som trenger administrasjon. Jeg kan godt forstå at medlemmene synes det er en viktig prioritet.

Men jeg vil jo tro at det mest optimale hadde vært at de gjorde alt som vi regner som viktig.

Og hvis Sara må gå så kan hun sikkert få medlemskap i hedningesammfunnet.

Strappado sa...

Ja, jeg har ikke noen skråsikre tanker om akkurat dette. Det eneste jeg har er en ekkel følelse av at det står mye viktigere ting på spill enn KRL om dagen.

Som du sier er det slik at man må ha et apparat for å få orden på det som har med staten å gjøre, mens religionskritikk kan enhver med internett gjøre.

Hedningesamfunnet blir vel litt for useriøst i dag, men det kunne godt ha vært bruk for en religionskritisk tenketank. Men kanskje er Norge for lite for noe slikt.

HEF-medlem sa...

Jeg - og det tror jeg at jeg har mange HEF-medlemmer med meg på - synes Sara AR er en viktig ressurs for Human-Etisk Forbund.

Men dessverre viser hun gang på gang at hun ikke forstår elementær demokratisk organisasjonskultur. Det er nå en gang slik at en stor demokratisk oppbygd organisasjon som HEF har visse spilleregler - og de gjelder alle tillitsvalgte - uansett om de mener at deres sak er den aller aller viktigste og mest brennbare i hele verden. Noe annet går ikke an, hvis organisasjonen fortsatt skal være en demokratisk organisasjon.

Og det er synd å se hvor destruktiv hun opptrer overfor "administrasjonen", som hun anklager for å arbeide mot HEFs verdier. Ikke akkurat særlig konstruktivt av et styremedlem, og ganske udemokratisk også, spør du meg. Jeg skjønner Miles reaksjon.

Det til side, synes jeg HEF er litt sidrompa og at det er dumt at organisasjonen ikke har klart å utnytte Sara ARs talent og kvaliteter.

Men som styremedlem har hun etter min mening diskvalifisert seg selv. Dessverre!